• Ville Hemstrand

Bakom Kulisserna #008 - Att fira sina segrar

"Bakom Kulisserna" är en serie av korta blogginlägg för att ge dig som läsare inblick i vad som skett och sker bakom kulisserna på Salestailor. Vi kommer att beröra allt ifrån hur idén kom upp, det hat och kärlek vi mottagit till att anställa för första gången och vardagen generellt. Du får en plats i passagerarsätet på vår resa helt enkelt, och det som du ska läsa nu är inlägg #008 - Att fira sina segrar.


"Business or Pleasure?" Ja, helst båda två tack :)


När saker och ting går bra, så behövs det uppmärksammas och firas, eftersom man påverkas enormt som företagare när saker och ting inte går så bra.


När vi satt och planerade Salestailor innan det sattes igång så skapade vi ett belöningssystem. Där satte vi upp mål inom olika områden som skulle uppnås och då belönas. Det har resulterat i flertalet middagar, roliga kvällar men också en Barcelona-resa (bilden nedan) bland annat, tillsammans med mycket hög arbetsglädje och motivation så klart.


Det har så klart varit viktigt för oss som grundare, men särskiljt viktigt blir det nu när vi har anställt kollegor. Små som stora segrar ska firas. Varje fredag så har vi fredagsmöte vid kl. 15.00 där vi avslutar veckan gemensamt. De som då har uppnått sina mål för veckan (kan vara försäljningssiffror, marknadssiffror, bokade möten eller annat) får då ett pris de själva har fått bestämma; Ala som är gottegris har fika som pris, medan Sandra har en vinflaska som pris när hon uppnått sina mål som exempel. Större segrar kan firas med spontana AW-middagar, eller en konferensresa som nu finns inplanerad vid uppnått mål.


När det blev för mycket jobb, då drog vi till Barcelona


I april, så kom första smällen som resultat av hårt och mycket arbete. Vi blev trötta och omotiverade, hade hamnat ur rutiner och liknande. Vi bestämde oss för att vi behövde ett miljöombyte! Så vi satte upp ett nytt mål, som skulle generera en resa till Barcelona. Vips så var motivationen tillbaka, det var roligt på jobbet igen, målet uppnåddes och vi åkte till Barcelona. Det var exakt vad vi behövde, och kom tillbaka laddade med ny inspiration och motivation som höll i sig bra länge.


Summa summarum så är det viktigt att ha roligt på jobbet, men också uppsatta mål som belönas med någonting. Annars är risken att man hamnar i det berömda "ekorrhjulet", man glömmer bort hur mycket bra som faktiskt händer och som man har att vara tacksam över, och blir istället helt nere när någonting "negativt" händer. Om du som läser detta har startat ett eget företag eller vill göra det, så har du antingen gjort det i syfte att du ska få följa din passion, eller skapa dig det liv du vill ha. Se till att ha roligt på vägen dit också!


Avslutningsvis vill jag dela med mig av en bra regel jag snott från Mouna Esmailzadeh, entreprenör, doktor och forskare; en dag i veckan, en helg i månaden och en vecka om året. Det är tid man ska avsätta för varandra i ett förhållande enligt henne - men den går att applicera i det liv man lever själv eller på sitt företag också. Se det som tid ni ska göra något roligt utöver arbetet exempelvis.


Vad du har att se framemot i denna serie:

#001 - Så föddes Salestailor

#002 - Hoppa över från anställning till egenföretagare

#003 - Från Waynes Coffee till kontor

#004 - Hårt jobb och jävlar anamma, den fula baksidan

#005 - Att bemöta skepticism som egenföretagare

#006 - Använda sig av konsulter istället för att anställa?

#007 - Varför vi gör, och alla borde jobba med samarbetspartners

#008 - Att fira sina segrar

#009 - Att erkänna sina fel

#010 - Före och efter HubSpot

#011 - Avslut: Aleksandars story

#012 - Avslut: Villes story


Gillar du det du läser? Varje vecka delar jag innehåll om sälj, marknadsföring och ledarskap som du inte hittar någon annanstans. Följ gärna Salestailor, Ville Hemstrand och Aleksandar Milovanovic på LinkedIn så ska vi ge mer värde i ditt flöde varenda vecka.


B2B-Buying has evolved - has your sales strategy?

0 visningar

2018-2019 © Salestailor Sweden AB. All rights reserved