• sandramelin1

Från teori till praktik: I huvudet på Sandra efter första veckan på Salestailor

Uppdaterad: 24 okt 2019

Fredag eftermiddag och veckan har svischat förbi i all hast. För några år sedan nämnde min före detta chef ett uttryck som jag har valt att ta med mig i allt jag gör. Uttrycket löd; ”Är dina fredagar fler än dina måndagar gör du precis rätt”. Uttrycket är fritt att tolka, jag väljer dock att tolka det som en variant av det gamla ordspråket ”Tiden går fort när man har roligt” enkelt översatt; är något roligt och det finns att göra så går tiden fort. Med det i bakhuvudet och fredagskänslan på topp så bådar det gott inför resterande kommande 24 veckor här på Salestailor, för det är ju faktiskt nu teorin från IHM Business School skall bli satt i realiteten.


Min hjärna är efter bara en vecka fylld med ny information, nya tips och idéer samt förhoppningsvis en början till ett helt nytt mindset. Jag började redan dag två med att arbeta tätt med Ala, Salestailors Sales Manager, tillsammans med en utav Salestailors nyckelkunder. Med stort stöd och coachning från hela teamet lyckades jag få till ett möte med ett mycket stort och välkänt företag världen över. Wohooo! På måndag fortsätter jag jakten på nya potentiella kunder då flera intressanta namn har dykt upp.

Jag har bara under några få dagar fått en ovärderlig kunskap och inspiration till nya tankebanor som gjort och kommer göra mitt arbetssätt enklare och förhoppningsvis med gott resultat därefter. Det skall bli väldigt spännande att följa min egen utveckling!

Veckan fortlöpte med one-on-one samtal med fokus på personlig utveckling och mål. Extremt nyttigt, viktigt och intressant, jag personligen kan inte riktigt arbeta mot, eller för något, om jag inte har en tydlig målbild eller att jag kan se det framför mig. Tanken är att dessa samtal skall ske regelbundet en gång i veckan och jag är förväntansfull över vad det kan resultera i.


I början av veckan lånade jag hem en bok från Salestailors egna inspirationsbibliotek. Valet blev enkelt och hamnade på "Mindset – Du blir vad du tänker" av Carol S. Dweck. Redan under bokens två första kapitel (vilket är det jag läst hittills) blev jag full i skratt av igenkänningsfaktor. Första kapitlet handlar främst om de två olika mindsets som människan besitter - det statiska och det dynamiska. Utan att gå närmre in på hur de ser ut och skillnaden mellan de båda, fick jag dagen innan läsning erfara det statiska mindsetet efter ett samtal med ett prospekt som jag själv inte tyckte gick så bra. När jag lade på luren, var jag enligt mig själv och ett statiskt mindset både korkad, dum och hade förstört allt (lite lätt överdrivet). I andra situationer skulle jag ALDRIG tänkta så om mig själv. I efterhand visade det sig att personen i fråga tog samtalet med en klackspark vilket var vad jag också borde gjort då, enligt ett mer dynamiskt mindset. Summan av kardemumman så kommer jag framöver behöva ändra mitt mindset vid ”misslyckanden”.

Slutligen så har jag under veckans gång blivit otroligt väl omhändertagen av hela teamet, jag har känt mig både välkommen och inkluderad. Jag uppskattar att det är en avslappnad stämning med högt i tak där man kan vara sig själv samtidigt som man inte tummar på det professionella. Jag ser verkligen fram emot vad nästa vecka har att erbjuda!


Vill du följa Salestailors och Sandras resa? Varje vecka delar vi innehåll om sälj, marknadsföring och ledarskap som du inte hittar någon annanstans. Följ gärna Salestailor på LinkedIn så ska vi ge mer värde i ditt flöde varenda vecka.


B2B-Buying has evolved - has your sales strategy?

0 visningar

2018-2019 © Salestailor Sweden AB. All rights reserved