• Ville Hemstrand

Salestailors senaste stjärna; Möt vår Business Development Manager


Hjälp oss gärna att välkomna vår nya kollega; Ala Abu Bakr! Ala startade sin resa på Salestailor den 5 Augusti och kommer senast från rollen som Försäljningsansvarig på utbildningsföretaget iManagement.


"Sedan Salestailor startade har jag haft ett öga på utvecklingen av bolaget. Jag ville vara med ombord och med min bakgrund så känns det som ett naturligt steg för mig att få vara med i teamet och få bidra till dess utveckling framåt. "

Ala kommer att tillföra ett stort driv, envishet, vilja och säljexpertis tillsammans med hennes stora, härliga personlighet. Hon kommer under den första tiden att jobba som Business Development Manager, där hon kommer att få jobba tätt tillsammans med en av Salestailors nyckelkunder för att hjälpa dem med nya affärsmöjligheter och ta ett ännu större steg in på den svenska marknaden. Tanken är sedan att Ala ska få växa in i rollen som försäljningsansvarig på Salestailor och ansvara för ett eget team av Business Development Managers, då vi ser henne som en naturlig ledare med den expertis, ambitioner och personlighet hon besitter.


Ville: Kan du ge oss lite av din bakgrund?


Ala: Jag är uppvuxen i den lilla staden Falköping som ligger i närheten av Göteborg där jag bott den större delen av mitt liv. Efter tiden på gymnasiet så studerade jag ekonomiprogrammet på Jönköpings International Business School. Jag studerade ett 3-årigt program med inriktning marknadsföring och läste dessutom Business Statistics som extra tillägg.


Efter min examen tog jag mitt pick och pack och flyttade till storstaden, Stockholm. Jag startade min karriär som Account Manager på Bravura där jag fick min första riktiga bekräftelse på att det var försäljning och inget annat jag ville syssla med, jag är bra på det. Här blev jag inskolad i försäljning från grunden med kalla samtal och ett högt tempo. Efter 1,5 år där så jag gick jag vidare mot nya utmaningar, som Försäljningsansvarig på utbildningsföretaget iManagement där jag kommer ifrån senast.


Ville: Varför valde du att börja jobba hos oss på Salestailor?


Ala: Sedan Salestailor startade har jag haft ett öga på utvecklingen av bolaget. Det har inspirerat mig hur Ville och Aleksandar har tagit bolaget till höjder på den korta tiden Salestailor varit igång och det finns inget som driver mig mer än människor som vågar satsa och tror på sin grej. Jag ville vara med ombord och med min bakgrund så känns det som ett naturligt steg för mig att få vara med i teamet och få bidra till dess utveckling framåt.


Ville: Hur spenderar du din fritid?


Ala: När jag får chansen så åker jag hem till familjen i Falköping, där jag har mamma, pappa och 3 systrar. Annars så hänger jag mycket med mina vänner, tränar och så fort möjligheten finns så reser jag och upptäcker nya länder och städer. Andra intressen jag har är filmer och serier, dock efter Game of Thrones seriefinal så är motivationen att starta nya serier inte så hög. Sjunger gör jag också, men om du får lyssna så har du tur ;)


Med Alas erfarenhet från en 3-årig utbildning inom marknadsföring och den praktiska erfarenheten inom försäljning de senaste åren så kunde vi nog inte hitta en mer perfect match till rollen som Business Development Manager hos oss på Salestailor. Vi ser framemot att se vad Ala kan tillföra och hjälpa våra kunder med framöver. Hon kommer definitivt hjälpa till att ta Salestailor till nya höjder, både som affärsutvecklare nu under den första tiden men också som ledare för nya säljare som kommer in längre fram.


Vill du komma i kontakt med Ala? Connecta med henne på LinkedIn och hälsa henne välkommen till oss!

LinkedIn-profil: Ala Abu Bakr

Mailadress: ala@salestailor.se

2018-2019 © Salestailor Sweden AB. All rights reserved